Crisis Festival ’13: geweldig feest met abrupt eind

De sterren stonden gunstig voor de vijfde editie van Crisis Festival: een affiche die garant stond voor kwalitatieve muziek en een groot feest, extra veel kinderanimatie en het weer dat van aangenaam en bewolkt naar warm en zonnig tot zweterig heet ging. Het terrein en de tenten hadden de ochtendstorm probleemloos doorstaan

Rond 21u kwamen de eerste berichten over een mogelijk zwaar onweer boven Erps-Kwerps. Onmiddellijk kwam de veiligheidscel bestaande uit politie, brandweer, EHBO-post en organisatoren samen. Alles wat los stond of wind kon vangen werd van het terrein gehaald en de constructies werden nog eens extra gecontroleerd en vastgezet.

Omstreeks 23u waren er zo’n 3.000 bezoekers aanwezig en zorgde Pomrad voor een hoogtepunt op het podium. Een kolkende en dansende massa genoot van het optreden. Zelfs toen de eerste regendruppels vielen, bleef het publiek feest vieren.

De regen veranderde echter snel in een zware storm met een rukwinden en een stortvloed aan regen die van alle kanten tegelijk leek te komen. Het veiligheidsplan trad meteen in werking: de noodverlichting ging aan en de aanwezige bezoekers werden geëvacueerd naar de sporthal van Erps-Kwerps, wat verderop.

Omdat er lichte schade was aan het dak van het podium en het vele water een aantal elektrische installaties onherstelbaar had beschadigd, werd besloten om het festival stop te zetten.

De organisatie zal nu, nadat het terrein is opgeruimd, rustig bekijken of en welke financiële gevolgen deze stopzetting heeft voor de toekomst. We wensen alvast alle bezoekers te bedanken voor hun massale aanwezigheid, de prachtige sfeer voor de storm en de medewerking tijdens en na de storm.

Bovendien willen we graag een pluim op de hoed steken van de vele vrijwilligers, politie, brandweer en het Rode Kruis die er mee voor zorgden dat het opgestelde veiligheidsplan vlekkeloos kon worden toegepast en iedereen veilig, maar te vroeg, terug naar huis kon.

We kijken vandaag al met een half oog naar 2014, in de overtuiging dat we nog beter kunnen! Meer feest, meer zon, meer Crisis!

Photo-1Tot dan!
De Crisis Crew

Posted on January 10, 2014 in News

Back to Top